Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi118g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 7g5.3kcal0.9g0.1g0g0.5g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 7.6g25kcal2.2g0.5g1.5g2.3g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl42g144kcal5.9g27.1g1.3g2.3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g76g275kcal9.9g53.5g1.6g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana504g897kcal37.8g162.4g8.8g15.8g
Valittu annoskoko252g449kcal18.9g81.2g4.4g7.9g
Annoskoko puolitettuna126g224kcal9.5g40.6g2.2g4g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116