Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi151g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 9g6.8kcal1.2g0.1g0g0.6g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 10g32kcal2.8g0.7g2g3g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl54g185kcal7.6g34.8g1.7g3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g98g354kcal12.8g68.7g2.1g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana648g1154kcal48.8g208.6g11.6g20.4g
Valittu annoskoko324g577kcal24.4g104.3g5.8g10.2g
Annoskoko puolitettuna162g289kcal12.2g52.2g2.9g5.1g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116