Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.1g3.5kcal0.3g0.1g0.2g0.3g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl6g21kcal0.8g3.9g0.2g0.3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g11g39kcal1.4g7.6g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana72g128kcal5.2g23.2g1.2g2.2g
Valittu annoskoko36g64kcal2.6g11.6g0.6g1.1g
Annoskoko puolitettuna18g32kcal1.3g5.8g0.3g0.6g
Arvot/100g100g178kcal7.2g32.2g1.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116