Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi168g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 10g7.5kcal1.3g0.1g0g0.7g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 11g35kcal3.2g0.8g2.2g3.3g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl60g205kcal8.5g38.7g1.9g3.3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g109g393kcal14.2g76.4g2.3g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g1282kcal54.4g232g12.8g22.6g
Valittu annoskoko360g641kcal27.2g116g6.4g11.3g
Annoskoko puolitettuna180g321kcal13.6g58g3.2g5.7g
Arvot/100g100g178kcal7.6g32.2g1.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116