Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 120g89kcal15.7g1.3g0.5g8.3g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 130g420kcal37.7g9.1g26g39.8g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl720g2448kcal100.8g460.8g22.3g39.6g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1300g4680kcal169g910g27.3g48.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8580g15275kcal646.4g2762.4g152.2g271.6g
Valittu annoskoko4290g7638kcal323.2g1381.2g76.1g135.8g
Annoskoko puolitettuna2145g3819kcal161.6g690.6g38.1g67.9g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116