Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi201g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 12g9kcal1.6g0.1g0g0.8g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 13g42kcal3.8g0.9g2.6g4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl73g247kcal10.2g46.4g2.2g4g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g131g471kcal17g91.6g2.7g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana864g1538kcal65.2g278g15g27.2g
Valittu annoskoko432g769kcal32.6g139g7.5g13.6g
Annoskoko puolitettuna216g385kcal16.3g69.5g3.8g6.8g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116