Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi235g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 14g11kcal1.8g0.2g0.1g1g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 15g49kcal4.4g1.1g3.1g4.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl85g288kcal11.8g54.1g2.6g4.7g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g153g550kcal19.9g106.9g3.2g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1008g1795kcal75.8g324.6g18g32.2g
Valittu annoskoko504g897kcal37.9g162.3g9g16.1g
Annoskoko puolitettuna252g449kcal19g81.2g4.5g8.1g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116