Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 15g11kcal2g0.2g0.1g1g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 16g53kcal4.7g1.1g3.2g5g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl90g306kcal12.6g57.6g2.8g5g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g163g585kcal21.1g113.7g3.4g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1072g1909kcal80.8g345.2g19g34g
Valittu annoskoko536g955kcal40.4g172.6g9.5g17g
Annoskoko puolitettuna268g477kcal20.2g86.3g4.8g8.5g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116