Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi269g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 18g56kcal5.1g1.2g3.5g5.3g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl97g329kcal13.5g61.9g3g5.3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g175g628kcal22.7g122.2g3.7g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1152g2051kcal86.8g371g20.6g36.4g
Valittu annoskoko576g1026kcal43.4g185.5g10.3g18.2g
Annoskoko puolitettuna288g513kcal21.7g92.8g5.2g9.1g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116