Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi302g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 18g14kcal2.4g0.2g0.1g1.3g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 20g64kcal5.7g1.4g3.9g6g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl109g370kcal15.2g69.6g3.4g6g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g196g707kcal25.5g137.5g4.1g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1296g2307kcal97.6g417.4g23g41.2g
Valittu annoskoko648g1154kcal48.8g208.7g11.5g20.6g
Annoskoko puolitettuna324g577kcal24.4g104.4g5.8g10.3g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116