Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi336g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 20g15kcal2.6g0.2g0.1g1.4g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 22g71kcal6.3g1.5g4.4g6.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl121g411kcal16.9g77.3g3.7g6.6g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g218g786kcal28.4g152.7g4.6g8.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g2564kcal108.4g463.4g25.6g45.6g
Valittu annoskoko720g1282kcal54.2g231.7g12.8g22.8g
Annoskoko puolitettuna360g641kcal27.1g115.9g6.4g11.4g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116