Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 240g179kcal31.5g2.6g1g16.6g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 260g840kcal75.4g18.2g52g79.6g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl1440g4896kcal201.6g921.6g44.6g79.2g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g2600g9360kcal338g1820g54.6g96.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17160g30550kcal1293g5524.8g304.4g543.2g
Valittu annoskoko8580g15275kcal646.5g2762.4g152.2g271.6g
Annoskoko puolitettuna4290g7638kcal323.3g1381.2g76.1g135.8g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116