Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi403g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 24g18kcal3.2g0.3g0.1g1.7g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 26g85kcal7.6g1.8g5.2g8g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl145g493kcal20.3g92.8g4.5g8g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g262g943kcal34g183.3g5.5g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1728g3076kcal130.2g556.4g30.6g54.8g
Valittu annoskoko864g1538kcal65.1g278.2g15.3g27.4g
Annoskoko puolitettuna432g769kcal32.6g139.1g7.7g13.7g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116