Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 128g385kcal22.8g61.8g1.3g13.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g60g17kcal0.4g3.6g0.1g1.5g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Peruna, keskikokoinen 60g400g240kcal6g52g0.4g3.6g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g250g375kcal2.5g15g32.5g1.7g
Oliiviöljy 100g884kcal0g0g100g0g
Vehnäjauho puolikarkea 146g502kcal14.9g102.4g1.8g5.1g
Ohrajauho 110g360kcal9.1g70.8g2.2g8.4g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 60g160kcal5.1g27.8g2.5g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g5875kcal123g671.6g281.8g74.2g
Valittu annoskoko1904g2937kcal61.5g335.8g140.9g37.1g
Annoskoko puolitettuna952g1469kcal30.8g167.9g70.5g18.6g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694