Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)
Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.
Keitä kypsiksi.
Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.
Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.
Soseuta tasaiseksi.
Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.
Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.
Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa
Sallay