700 g karjanlanpaistia
(halutessas/tarpeen mukaan rypsiöljyä (tai voita)
400 g porkkanaa
250 g lanttua
n. 150 g mukulaselleriä
1-2 isoa sipulia
2 lihaliemikuutiota
30 g vasikanfondia
mustapippuria reilusti ('reikä'putki on kätevä! Maustuu, mut ei tarvitse kerätä pois)
Ota lihat lämpenee ainakin 2 t ennen kuin alat kokkaa.
Laita uuni lämpenee 175 asteeseen.
Lorauta rypsiöljyä pannulle, ja ruskista lihat kahdessa osassa pannulla.
Laita ne sitten odottelemaan isoon uunivuokaan.
Lorauttele vasikanfondia lihapalojen päälle ja vaikka kääntele niitä joutessas.
(Suolasta jo on, mut joku vois tykätä vielä soijatilkastakin.) Tilkka vettä pannulle, ja "kaavi" kaikki aromit talteen pannulta uunivuokaan!
Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, mukulaselleri ja sipulit reiluiksi lohkoiksi.
Huputa tai hukuta niillä lihat.
Täytä mausteputki pippureilla, ja laita se keskelle vuokaa.
Laita reilu 1,5 l vettä kiehumaan ja lisää siihen 2 maggi extra -lihaliemikuutioita ja hämmäytä ennen vuokaan kaatamista.
Sit koko kommeus uuniin keskitasolle.
Voit välillä tökkiä vähän juureksia eri kylelle.
Lihapalat olis hyvä saada pysyvään upoksissa.
Parin tunnin päästä alkaa mahtava tuoksu olla vastustamaton ja liha parhaimmillaan.
Muistithan keittää jo potut valamiiksi?
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 545 grammaaNiinpaniin