Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Peruna, punnittu kuorineen 180g116kcal2.9g23.7g0.3g1.5g
Porkkana 180g59kcal1.1g10g0.4g4.6g
Paistijauheliha nauta 5%719g928kcal149.6g0g36g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.8g5kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa180g539kcal41.3g0g41.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2898g3391kcal394.8g86g157g19.4g
Valittu annoskoko1449g1696kcal197.4g43g78.5g9.7g
Annoskoko puolitettuna725g848kcal98.7g21.5g39.3g4.9g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794