Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Peruna, punnittu kuorineen 20g13kcal0.3g2.6g0g0.2g
Porkkana 20g6.5kcal0.1g1.1g0g0.5g
Paistijauheliha nauta 5%80g103kcal16.6g0g4g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa20g60kcal4.6g0g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana322g377kcal43.8g9.6g17.2g2.2g
Valittu annoskoko161g188kcal21.9g4.8g8.6g1.1g
Annoskoko puolitettuna81g94kcal11g2.4g4.3g0.6g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794