Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Peruna, punnittu kuorineen 200g129kcal3.2g26.3g0.3g1.7g
Porkkana 200g65kcal1.2g11.1g0.4g5.1g
Paistijauheliha nauta 5%799g1031kcal166.2g0g40g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa200g599kcal45.9g0g45.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3220g3768kcal438.6g95.6g174.2g21.4g
Valittu annoskoko1610g1884kcal219.3g47.8g87.1g10.7g
Annoskoko puolitettuna805g942kcal109.7g23.9g43.6g5.4g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794