Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Peruna, punnittu kuorineen 40g26kcal0.6g5.3g0.1g0.3g
Porkkana 40g13kcal0.2g2.2g0.1g1g
Paistijauheliha nauta 5%160g206kcal33.2g0g8g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa40g120kcal9.2g0g9.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana644g754kcal87.4g19.2g35g4.2g
Valittu annoskoko322g377kcal43.7g9.6g17.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna161g189kcal21.9g4.8g8.8g1.1g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794