Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Peruna, punnittu kuorineen 50g32kcal0.8g6.6g0.1g0.4g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Paistijauheliha nauta 5%200g258kcal41.6g0g10g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa50g150kcal11.5g0g11.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana806g943kcal110g24g43.6g5.4g
Valittu annoskoko403g472kcal55g12g21.8g2.7g
Annoskoko puolitettuna202g236kcal27.5g6g10.9g1.4g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794