Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Peruna, punnittu kuorineen 60g39kcal1g7.9g0.1g0.5g
Porkkana 60g20kcal0.4g3.3g0.1g1.5g
Paistijauheliha nauta 5%240g309kcal49.9g0g12g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa60g180kcal13.8g0g13.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana966g1131kcal132g28.6g52.2g6.4g
Valittu annoskoko483g565kcal66g14.3g26.1g3.2g
Annoskoko puolitettuna242g283kcal33g7.2g13.1g1.6g
Arvot/100g100g117kcal13.7g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794