Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Peruna, punnittu kuorineen 80g52kcal1.3g10.5g0.1g0.7g
Porkkana 80g26kcal0.5g4.4g0.2g2g
Paistijauheliha nauta 5%320g412kcal66.5g0g16g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa80g240kcal18.4g0g18.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1288g1507kcal175.6g38g69.8g8.6g
Valittu annoskoko644g754kcal87.8g19g34.9g4.3g
Annoskoko puolitettuna322g377kcal43.9g9.5g17.5g2.2g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794