Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Peruna, punnittu kuorineen 100g65kcal1.6g13.2g0.2g0.8g
Porkkana 100g33kcal0.6g5.6g0.2g2.5g
Paistijauheliha nauta 5%400g515kcal83.1g0g20g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa100g300kcal23g0g23g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1610g1884kcal219.4g48g87.2g10.6g
Valittu annoskoko805g942kcal109.7g24g43.6g5.3g
Annoskoko puolitettuna403g471kcal54.9g12g21.8g2.7g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794