Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Peruna, punnittu kuorineen 120g78kcal1.9g15.8g0.2g1g
Porkkana 120g39kcal0.7g6.7g0.2g3.1g
Paistijauheliha nauta 5%479g618kcal99.7g0g24g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.2g3.4kcal0.1g0.5g0g0.3g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa120g360kcal27.6g0g27.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1932g2261kcal263.2g57.6g104.4g12.8g
Valittu annoskoko966g1131kcal131.6g28.8g52.2g6.4g
Annoskoko puolitettuna483g565kcal65.8g14.4g26.1g3.2g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794