Merellinen lasagne
Tomaattikastike:
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl öljyä
400 g tomaattimurskaa
1 tl tomaattipyrettä
100 g herkkusieniä viipaleina
1 tl basilikaa
400 g merenantimia (esim katkarapuja, simpukoita ja mustekalarenkaita)
suolaa, mustapippuria
Valkokastike:
4 dl rasvatonta maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus jauhettua muskottipähkinää, suolaa, mustapippuria
9 lasagnelevyä
1/2 dl parmesaaniraastetta
Tomaattikastike:
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.
Lisää tomaattimurska, herkkusienet, tomaattipyre ja basilika.
Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla kymmenkunta minuuttia.
Valkokastike:
Kuumenna 3 dl maitoa kattilassa.
Sekoita vehnäjauhot 1 dl:aan kylmää maitoa.
Lisää suurus kuumaan maitoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.
Anna lämmetä.
Laita kerroksittain uunivuokaan tomaattikastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä.
Ripottele päällimmäiseksi parmesaaniraaste.
Paista 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
Itse käytin juustoraastetta enemmän, lisäsin sitä myös valkokastikkeen joukkoon.
Lisäksi käytin "merenantimina" 2 purkillista tonnikalapaloja.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa
Pertsi