Jauhemaksapihvit
300 g raakaa tai kypsää perunaa
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl meiramia tai kirveliä
300 g jauhettua maksaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
1. Raasta tai hienonna perunat.
2. Silppua sipuli hienoksi silpuksi, kuullota se nopeasti pannulla ja anna jäähtyä.
3. Sekoita perunat, sipuli ja kananmuna maksan joukkoon.
4. Kuumenna ohukaispannu ja lisää pannun syvennyksiin rasva.
5. Lusikoi koloihin taikinaa sen verran, että saat reilunkokoisia pihvejä.
6. Paista molemmilta puolilta.
7. Tarjoa lisäksi perunamuusia, voisulaa ja puolukkahilloa.
Vinkki: Voit kypsentää jauhemaksapihvit myös uunissa leivinpaperin päällä (225 astetta, noin 10 minuuttia).
Jos haluat miedommin maksalta maistuvia pihvejä, korvaa osa maksasta jauhelihalla.
Perunoiden ohella tai sijasta taikinaan voi käyttää myös porkkanaraastetta.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa
Marika75