Karppi ja hyvä juustokakku
Erittäin hyvä, helppo ja vähähiilarinen juustokakku.
Ohje on mukailtu karppaus.
Infon sivuilta.
Lämmitä uuni 170ºC.
Vuoraa vuoka leivinpaperilla: pyöreä pala pohjalle ja suikaleella reunat.
Sekoita pehmeä voi, kaneli ja mantelijauhot kunnolla ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halk.
n. 18 cm) ja reunoille hieman yli puoleen väliin.
Laita jääkaappiin 5 minuutiksi.
Pehmitä tuorejuusto käsivatkaimella alhaisella teholla n. minuutin ajan, kunnes se on tasaista massaa.
Lisää munat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista kunnes munat ovat sekoittuneet juustoon kunnolla.
Lisää makeutusaine (itse käytin steviaa) vähitellen ja jatka sekoittamista 1-2 minuuttia tai kunnes seos on kermaista.
Lisää smetana, sitruunan/appelsiininkuori ja sitruunan mehu, sekoita huolella, älä vatkaa.
Kaada täyte pohjan päälle.
Vuoraa vuoan ulkopohja yli puoleen väliin foliolla.
Laita vuoka uunipannun päälle ja kaada kuumaa vettä uunipannulle niin, että vesi ylttää puoleen väliin vuokaa.
Paista kakkua 1h - 1h 15min.
Jäähdytä kakku kunnolla, jonka jälkeen voit sivellä kermavaahtoa kakun pintaan ja koristella lopulla appeliisinkuoriraasteella ja tummasuklaalastuilla.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa
Jania