Kesäkurpitsa-jogurttileipä
1 kesäkurpitsa (n.250 g)
25 g hiivaa
4 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
n. 11-12 dl vehnäjauhoja
Ohje:
Raasta kesäkurpitsa karkealla raastinterällä.
Murenna hiiva astiaan ja lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi.
Kaada jogurtti hiivan sekaa ja sekoita.
Lisää kesäkurpitsa.
Lisää joukkoon öljy, sokeri, suola, oregano ja suurin osa jauhoista.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla nin 40 minuuttia.
Vaivaa taikina ja jaa se kahteen leipään.
Anna kohota 30 minuuttia.
Säädä uuni 250 asteeseen.
Paista leipiä uunin alaosassa noin 5 minuuttia.
Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista leipiä vielä 20 minuuttia.
Anna jäähtyä ritilällä ilman liinaa.
Valmis painaa noin 1063 grammaa.
Raaka-aineet 1408 g.
Valmiin ja raa'an suhde 1,32.
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa
Marika75