Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g135g81kcal2g17.6g0.1g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g98g27kcal0.6g5.8g0.2g2.4g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g75g276kcal19.7g44.5g1.9g6.5g
Kesäkurpitsa zucchini 225g41kcal1.3g5.6g0.9g1.6g
Kaali, valkokaali150g32kcal1.8g5.1g0.3g3.2g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g75g53kcal1.5g2.5g3.9g0.5g
Vesi901g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 20g179kcal0g0g20.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3510g1419kcal55.8g169.4g55.6g33.4g
Valittu annoskoko1755g709kcal27.9g84.7g27.8g16.7g
Annoskoko puolitettuna878g355kcal14g42.4g13.9g8.4g
Arvot/100g100g40kcal1.6g4.8g1.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627