Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g770g462kcal11.6g100.1g0.8g6.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g556g156kcal3.3g33.1g1.1g13.9g
Sipuli (kuorittu)428g116kcal5.6g20.5g0.9g7.3g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g428g1575kcal112.1g253.3g10.7g37.2g
Kesäkurpitsa zucchini 1284g232kcal7.2g32.1g5.1g9g
Kaali, valkokaali856g181kcal10.3g29.1g1.7g18g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g428g300kcal8.6g14.1g22.3g2.6g
Vesi5135g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 116g1022kcal0g0g115.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g8083kcal317.4g964.6g316.2g189.8g
Valittu annoskoko10000g4042kcal158.7g482.3g158.1g94.9g
Annoskoko puolitettuna5000g2021kcal79.4g241.2g79.1g47.5g
Arvot/100g100g40kcal1.6g4.8g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627