Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g240g144kcal3.6g31.2g0.2g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g174g49kcal1g10.3g0.3g4.3g
Sipuli (kuorittu)134g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g134g491kcal35g79g3.3g11.6g
Kesäkurpitsa zucchini 401g72kcal2.2g10g1.6g2.8g
Kaali, valkokaali267g56kcal3.2g9.1g0.5g5.6g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g134g94kcal2.7g4.4g6.9g0.8g
Vesi1602g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 36g319kcal0g0g36g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6240g2522kcal98.8g300.8g98.2g59.2g
Valittu annoskoko3120g1261kcal49.4g150.4g49.1g29.6g
Annoskoko puolitettuna1560g631kcal24.7g75.2g24.6g14.8g
Arvot/100g100g40kcal1.6g4.8g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627