Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g300g180kcal4.5g39.1g0.3g2.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g217g61kcal1.3g12.9g0.4g5.4g
Sipuli (kuorittu)167g45kcal2.2g8g0.3g2.8g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g167g614kcal43.7g98.8g4.2g14.5g
Kesäkurpitsa zucchini 501g90kcal2.8g12.5g2g3.5g
Kaali, valkokaali334g70kcal4g11.3g0.7g7g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g167g117kcal3.3g5.5g8.7g1g
Vesi2003g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 45g399kcal0g0g45.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7800g3152kcal123.6g376.2g123.4g73.8g
Valittu annoskoko3900g1576kcal61.8g188.1g61.7g36.9g
Annoskoko puolitettuna1950g788kcal30.9g94.1g30.9g18.5g
Arvot/100g100g40kcal1.6g4.8g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627