Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g481g288kcal7.2g62.5g0.5g4.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g347g97kcal2.1g20.7g0.7g8.7g
Sipuli (kuorittu)267g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g267g983kcal70g158.1g6.7g23.2g
Kesäkurpitsa zucchini 801g145kcal4.5g20g3.2g5.6g
Kaali, valkokaali534g113kcal6.4g18.2g1.1g11.2g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g267g187kcal5.3g8.8g13.9g1.6g
Vesi3204g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 72g638kcal0g0g72.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12480g5044kcal198g602.2g197.4g118.2g
Valittu annoskoko6240g2522kcal99g301.1g98.7g59.1g
Annoskoko puolitettuna3120g1261kcal49.5g150.6g49.4g29.6g
Arvot/100g100g40kcal1.6g4.8g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627