Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g541g324kcal8.1g70.3g0.5g4.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g391g109kcal2.3g23.2g0.8g9.8g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g300g1105kcal78.7g177.8g7.5g26.1g
Kesäkurpitsa zucchini 901g163kcal5g22.5g3.6g6.3g
Kaali, valkokaali601g127kcal7.2g20.4g1.2g12.6g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g300g210kcal6g9.9g15.6g1.8g
Vesi3605g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 81g717kcal0g0g81.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14040g5674kcal222.4g677g221.8g133.2g
Valittu annoskoko7020g2837kcal111.2g338.5g110.9g66.6g
Annoskoko puolitettuna3510g1419kcal55.6g169.3g55.5g33.3g
Arvot/100g100g40kcal1.6g4.8g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627