Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g68g41kcal1g8.8g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g49g14kcal0.3g2.9g0.1g1.2g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g38g138kcal9.8g22.2g0.9g3.3g
Kesäkurpitsa zucchini 113g20kcal0.6g2.8g0.5g0.8g
Kaali, valkokaali75g16kcal0.9g2.6g0.2g1.6g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g38g26kcal0.8g1.2g2g0.2g
Vesi451g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 10g90kcal0g0g10.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1755g709kcal27.8g84.6g28g16.6g
Valittu annoskoko877g355kcal13.9g42.3g14g8.3g
Annoskoko puolitettuna439g177kcal7g21.2g7g4.2g
Arvot/100g100g40kcal1.6g4.8g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627