Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g721g433kcal10.8g93.7g0.7g6.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g521g146kcal3.1g31g1g13g
Sipuli (kuorittu)401g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g401g1474kcal104.9g237.1g10g34.8g
Kesäkurpitsa zucchini 1202g217kcal6.7g30g4.8g8.4g
Kaali, valkokaali801g169kcal9.6g27.2g1.6g16.8g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g401g280kcal8g13.2g20.8g2.4g
Vesi4806g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 108g956kcal0g0g108.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18720g7566kcal296.6g902.8g295.6g177.4g
Valittu annoskoko9360g3783kcal148.3g451.4g147.8g88.7g
Annoskoko puolitettuna4680g1892kcal74.2g225.7g73.9g44.4g
Arvot/100g100g40kcal1.6g4.8g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627