Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300g99kcal9.9g14.7g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai455g1593kcal54.6g323.1g9.6g13.7g
Hiiva, 50g50g31kcal6.6g0.6g0.2g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g100g58kcal9g5g0.2g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]100g140kcal14g14g3.4g48g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2065g4203kcal188.8g715g67.4g123.4g
Valittu annoskoko1033g2101kcal94.4g357.5g33.7g61.7g
Annoskoko puolitettuna516g1051kcal47.2g178.8g16.9g30.9g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427