Hapankaalijauhislooda
1 ltk/ 400 g valkosipulista hapankaalia
400 g naudan paistijauhelihaa
(1 sipuli)
2-3 porkkanaa
2 lihaliemikuutiota
9-10 dl vettä
valko-/mustapippuria ym. maustetta
Laita uuni lämpenee 200 asteeseen.
Laita vesi kiehumaan, ja mausta se 1 lihaliemikuutiolla.
Ruskista jauheliha pannulla ja mausta toisella lihaliemikuution nokareilla ja halutessas muilla mausteilla.
Levittele uunivuokaan (voitele rypsiöljyllä, jos tarttee) hapankaali tasaiseksi kerrokseksi.
Raasta päälle porkkanaa (+ sipulihakkelusta).
Sekoittele sekaan jauheliha ja kaada lihaliemi päälle.
Uuniin noin 50-60 min.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa
Niinpaniin