Halloumijuusto-uunijuureksia
Pilko juurekset suikaleiksi.
Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).
Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.
Levitä pellille eri päähän.
Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.
Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.
Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.
Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.
Sopii esim.
liharuokien lisukkeeksi.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa
Sallay