Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 4.1g17kcal0g4.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 8.8g13kcal1.1g0g0.9g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton33g57kcal2.5g0.3g5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.1g18kcal0.5g3.6g0.1g0.2g
Kookoshiutale 3g20kcal0.2g0.2g1.9g0.5g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g7.2g29kcal0g7.1g0g0g
Saksanpähkinä 12g80kcal1.7g0.4g7.6g1.9g
Kinuskikastike (Rainbow)21g65kcal0.6g12.9g1.1g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)7.4g54kcal0g0g5.9g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g701kcal13.2g57.6g45g5.2g
Valittu annoskoko102g351kcal6.6g28.8g22.5g2.6g
Annoskoko puolitettuna51g175kcal3.3g14.4g11.3g1.3g
Arvot/100g100g344kcal6.5g28.2g22.1g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710