Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 49g199kcal0g49.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 105g150kcal13.2g0.3g10.8g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton401g682kcal30.1g4g60.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 61g210kcal6.2g42.8g0.7g2.1g
Kookoshiutale 36g239kcal2.9g2.3g23.3g5.9g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g86g345kcal0g85.3g0g0g
Saksanpähkinä 140g955kcal20.6g4.6g91.5g22.3g
Kinuskikastike (Rainbow)251g777kcal6.8g155.4g13.3g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)89g642kcal0g0g71.4g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g8414kcal160.2g691.4g542.2g60.6g
Valittu annoskoko1224g4207kcal80.1g345.7g271.1g30.3g
Annoskoko puolitettuna612g2104kcal40.1g172.9g135.6g15.2g
Arvot/100g100g344kcal6.5g28.2g22.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710