Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 57g233kcal0g57.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 123g175kcal15.4g0.4g12.6g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton468g795kcal35.1g4.7g70.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 71g245kcal7.3g49.9g0.9g2.5g
Kookoshiutale 42g278kcal3.4g2.7g27.2g6.9g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g101g402kcal0g99.6g0g0g
Saksanpähkinä 164g1114kcal24.1g5.4g106.8g26g
Kinuskikastike (Rainbow)292g906kcal7.9g181.3g15.5g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)104g749kcal0g0g83.3g0g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2856g9816kcal187g806.8g633g70.8g
Valittu annoskoko1428g4908kcal93.5g403.4g316.5g35.4g
Annoskoko puolitettuna714g2454kcal46.8g201.7g158.3g17.7g
Arvot/100g100g344kcal6.5g28.3g22.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710