Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 66g266kcal0g65.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 140g200kcal17.5g0.4g14.4g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton535g909kcal40.1g5.3g80.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 82g280kcal8.3g57.1g1g2.9g
Kookoshiutale 48g318kcal3.9g3.1g31.1g7.8g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g115g460kcal0g113.8g0g0g
Saksanpähkinä 187g1273kcal27.5g6.2g122g29.8g
Kinuskikastike (Rainbow)334g1036kcal9g207.2g17.7g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)119g857kcal0g0g95.2g0g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3264g11219kcal213.2g922g723.2g81g
Valittu annoskoko1632g5609kcal106.6g461g361.6g40.5g
Annoskoko puolitettuna816g2805kcal53.3g230.5g180.8g20.3g
Arvot/100g100g344kcal6.5g28.2g22.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710