Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 8.2g33kcal0g8.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 18g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton67g114kcal5g0.7g10g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Kookoshiutale 6g40kcal0.5g0.4g3.9g1g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g14g58kcal0g14.2g0g0g
Saksanpähkinä 23g159kcal3.4g0.8g15.3g3.7g
Kinuskikastike (Rainbow)42g130kcal1.1g25.9g2.2g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)15g107kcal0g0g11.9g0g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana408g1402kcal26.4g115.4g90.4g10.2g
Valittu annoskoko204g701kcal13.2g57.7g45.2g5.1g
Annoskoko puolitettuna102g351kcal6.6g28.9g22.6g2.6g
Arvot/100g100g344kcal6.5g28.3g22.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710