Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 9g37kcal0g9.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 20g28kcal2.5g0.1g2g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton75g128kcal5.6g0.8g11.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g39kcal1.2g8g0.1g0.4g
Kookoshiutale 6.8g45kcal0.6g0.4g4.4g1.1g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g16g65kcal0g16g0g0g
Saksanpähkinä 26g179kcal3.9g0.9g17.2g4.2g
Kinuskikastike (Rainbow)47g146kcal1.3g29.1g2.5g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)17g120kcal0g0g13.4g0g
Leivinjauhe 0.9g1.7kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana459g1578kcal30.2g129.8g101.8g11.4g
Valittu annoskoko230g789kcal15.1g64.9g50.9g5.7g
Annoskoko puolitettuna115g395kcal7.6g32.5g25.5g2.9g
Arvot/100g100g344kcal6.6g28.3g22.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710