Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 131g532kcal0g130.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 281g400kcal35.1g0.8g28.8g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton1069g1818kcal80.2g10.7g160.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 163g560kcal16.6g114.1g2g5.7g
Kookoshiutale 96g636kcal7.8g6.2g62.1g15.7g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g230g920kcal0g227.6g0g0g
Saksanpähkinä 374g2546kcal55g12.4g244g59.5g
Kinuskikastike (Rainbow)668g2072kcal18g414.3g35.4g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)238g1713kcal0g0g190.3g0g
Leivinjauhe 13g24kcal0.7g5.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6528g22438kcal426.8g1844.2g1446g162g
Valittu annoskoko3264g11219kcal213.4g922.1g723g81g
Annoskoko puolitettuna1632g5610kcal106.7g461.1g361.5g40.5g
Arvot/100g100g344kcal6.5g28.2g22.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710