Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 164g665kcal0g163.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 351g501kcal43.9g1.1g36g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton1337g2272kcal100.2g13.4g200.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 204g699kcal20.8g142.7g2.4g7.1g
Kookoshiutale 120g795kcal9.8g7.7g77.6g19.6g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g287g1150kcal0g284.5g0g0g
Saksanpähkinä 468g3182kcal68.8g15.4g305.1g74.4g
Kinuskikastike (Rainbow)835g2590kcal22.6g517.9g44.3g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)297g2141kcal0g0g237.9g0g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8160g28047kcal534g2305.2g1807.6g202.4g
Valittu annoskoko4080g14024kcal267g1152.6g903.8g101.2g
Annoskoko puolitettuna2040g7012kcal133.5g576.3g451.9g50.6g
Arvot/100g100g344kcal6.5g28.2g22.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710