Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 25g99kcal0g24.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 53g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton200g340kcal15g2g30g0g
Vehnäjauho puolikarkea 31g105kcal3.1g21.3g0.4g1.1g
Kookoshiutale 18g119kcal1.5g1.2g11.6g2.9g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g43g172kcal0g42.6g0g0g
Saksanpähkinä 70g476kcal10.3g2.3g45.6g11.1g
Kinuskikastike (Rainbow)125g388kcal3.4g77.5g6.6g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)45g320kcal0g0g35.6g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1221g4197kcal80g345g270.4g30.2g
Valittu annoskoko611g2098kcal40g172.5g135.2g15.1g
Annoskoko puolitettuna305g1049kcal20g86.3g67.6g7.6g
Arvot/100g100g344kcal6.6g28.3g22.1g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710