Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 37g150kcal0g36.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 79g113kcal9.9g0.2g8.1g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton301g511kcal22.6g3g45.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 46g157kcal4.7g32.1g0.6g1.6g
Kookoshiutale 27g179kcal2.2g1.7g17.5g4.4g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g65g259kcal0g64g0g0g
Saksanpähkinä 105g716kcal15.5g3.5g68.6g16.7g
Kinuskikastike (Rainbow)188g583kcal5.1g116.5g10g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)67g482kcal0g0g53.5g0g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1836g6311kcal120.4g518.4g406.8g45.4g
Valittu annoskoko918g3155kcal60.2g259.2g203.4g22.7g
Annoskoko puolitettuna459g1578kcal30.1g129.6g101.7g11.4g
Arvot/100g100g344kcal6.6g28.2g22.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710