Teeripata
Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.
Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.
Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.
Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.
Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.
Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.
Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.
Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.
Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.
(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.
Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa
Sallay